راز قرمه سبزی خوشمزه خیلی زیاد به اطلاعاتتون در مورد سبزی قرمه ربط داره. بریم در ادامه ببینم موضوع از چه قراره؟
خورشت قرمه سبزی
درسته که میگن خورشت قرمه سبزی غذای محبوب ایرانیهاست ولی ………. خیلی وقتا هم خورشت قرمه سبزی اونی نمیشه که ازش توقع داریم حالا چرا؟ چون پخت قرمه سبزی فوت و فنهای خاص خودش رو داره که الان و اینجا موضوع صحبت ما نیست.
پس قراره در مورد چی صحبت کنیم؟ سبزی!!! در واقع سبزی قرمه سبزی. یه وقت ادامه مقاله رو از دست ندیا چون اگه هزار تا راز هم برای پخت قرمه سبزی خوشمزه بخونی ولی در مورد سبزیش ندونی فایده نداره.
ترکیبات سبزی قرمه
از قدیم ندیما از بزرگانمون شنیدیم و میدونم عطر قرمه سبزی به میزان شنبلیه و گشنیزشه و طعمش از تره و جعفری حالا اسفناج این وسط چیکارست؟ اسفناج (تو فصل زمستون و اوایل بهار) و یا برگ چغندر(تو فصل تابستون تا پائیز) برای این جز ترکیبات قرمه سبزی استفاده میشه که سبزی و آب خورشت از هم جدا نشه و اصطلاحا خورشتتون لعاب داشته باشه.
چرا خورشت قرمه سبزی تلخ شده؟
خب خیلیها معتقدن اگر شنبلیله قرمه سبزی زیاد باشه خورشت قرمه سبزی تلخ میشه اما اگر بخوایم واقعیت رو بهتون بگیم در واقع اگر شنبلیله قرمه سبزی خیلی خیلی خیلی خیلی زیاد باشه تلخ میشه نه اینکه فقط زیاد باشه. دلایل تلخی خورشت قرمه سبزی بیشتر مربوط به میزان جعفری و نحوهی سرخ کردن سبزی قرمهست و البته چاشنیای که استفاده میکنید.
پس به خاطر اینکه یه وقت قرمه سبزیتون تلخ نشه از عطر قرمه سبزی غافل نشید هرچند که شنبلیله تنها سبزی عطر دهنده و تره و جعفری تنها سبزیهای طعم دهنده به قرمه سبزی نیستند و پیشنهاد ما اضافه کردن کمی ریحون و پیازچه به سبزی قرمهتونه. عطر ریحون و طعم پیازچه ،قرمه سبزیتون رو خوشمزه و خوش بو میکنه.
چرا خورشت قرمه سبزی شیرین شده؟
هرچی تاثیر شنبلیله در تلخ شدن قرمه سبزی کمه تاثیر گشنیز و اسفناج در شیرین شدن اون زیاده.
پیشنهادم به شما اینه که سبزی خورشت قرمه رو از الو سبزی تهیه کنید اینجوری دیگه نگرانی نامتوازن بودن ترکیب سبزیها در سبزی قرمه رو ندارید.
سبزی قرمه خرد شده
یکی از مهمترین دلایل خوشمزگی خورشت قرمه سبزی نحوهی خرد کردن و سرخ کردن قرمه سبزی.
اگر قرمه سبزی زیادی ریز بشه آب میندازه و موقع سرخ کردن خوب سرخ نمیشه بنابراین رنگ سبزیش بهش میمونه و قرمه سبزیتون بعد از پخت حنایی رنگ میشه و از نظر آشپزهای حرفهای ایرانی نمیشه بهش امتیاز خوبی داد ضمن اینکه به خاطر خوب سرخ نشدن سبزی طعمش هم تغییر میکنه و اونی نمیشه که باید بشه. تازه عطر قرمه سبزی هم کم میشه چون بوی قرمه سبزی وقتی حس میشه که خوب سرخ بشه.
اگر سبزی قرمه به حد مناسب خرد نشه خودتون دیگه بهتر میدونید دیگه قراره قرمه سبزی بپزید نه آش !!!!
چاشنی خورشت قرمه سبزی
قرار بود فقط راجع به سبزی خورشت قرمه صحبت کنیم ولی فکر کردم حیف راجع به چاشنیش اینجا بهتون یادآوری نکنم.
حتما تصورتون اینه که چاشنی قرمه سبزی گردلیمو و یا لیمو عمانی راستش نه گرد لیمو و لیمو عمانی بیشتر برای عطر قرمه سبزی مصرف میشه و استفاده از آبلیمو که قرمه سبزی رو خوش طعم میکنه.
نکات مهم برای تهیه سبزی قرمه
- در ترکیبات سبزی قرمه از شنبلیله کمتری استفاده کنید زیرا بوی تند و تیزی به خورشت می دهد و طعم خورشت به تلخی می زند.
- سبزی های زرد و له شده را از سبزی قرمه جدا کنید و خرد کردن آن را یکدست و منظم انجام دهید.
- سبزی ها را در اندازه ای خرد کنید که ریز تر از سبزی های آش و پلویی شود.
- بعد از اینکه سبزی قرمه را سرخ کردید اجازه دهید به طور کامل خنک شود و سپس بسته بندی کنید.
- برای بسته بندی سبزی قرمه از کیسه فریزر های ضخیم استفاده کنید.
- می توانید برای خوش عطر کردن سبزی قرمه سبزی کمی از برگ کرفس استفاده کنید.
- از ماهیتابه با سایز مناسب برای سرخ کردن سبزی استفاده کنید تا سبزی آب نیاندازد.
- اگر ماهیتابه ای که برای سرخ کردن سبزی انتخاب کرده اید کوچک است و ماهیتابه بزرگ تر ندارید، حتما سرخ کردن سبزی را در 2 یا 3 مرحله انجام دهید و کل سبزی ها را داخل ماهیتابه کوچک سرخ نکنید.
- برای اینکه سبزی به ماهیتابه نچسبد هر یک دقیقه یکبار کل سبزی ها را زیر و رو کنید و اگر دیدید سبزی به ماهیتابه می چسبد، روغن اضافه کنید.
- برای آنکه متوجه شوید سبزی به اندازه کافی سرخ شده است یا نه، به رنگ آن توجه کنید که باید متمایل به سبز تیره باشد.
- برای جلوگیری از سوختن سبزی قرمه آن را روی حرارت ملایم باید سرخ کنید.
خرید سبزی قرمه سرخ شده
سرخ کردن سبزی قرمه به اندازه یک روز کامل از شما وقت می گیرد. اول صبح باید سبزی را بخرید تا بتوانید سبزی تازه بگیرید. سپس باید چند ساعت وقت بگذارید سبزی را پاک کنید مخصوصا اگر حجم زیادی سبزی باشد پاک کردن آن بیشتر از 3 ساعت از شما وقت می گیرد.
بعد از پاک کردن سبزی باید آن را بشویید و حدود 4 ساعت هم صبر کنید تا آب سبزی خشک شود. برای خشک کردن سبزی حتما جای خنک را انتخاب کنید و هرگز سبزی ها را در مقابل نور آفتاب خشک نکنید زیرا خیلی سریع پلاسیده و له می شوند.
بعد از چند ساعت که سبزی خشک شد، زمان سرخ کردن آن است که این مرحله هم دست کم 2 ساعت وقت می گیرد. بسته بندی کردن هم حدود نیم ساعت زمان بر است.
الوسبزی با فروش سبزی قرمه سرخ شده، تهیه این سبزی را برای شما آسان کرده است و نیازی نیست ساعت ها پای اجاق گاز باشید و سبزی سرخ کنید زیرا شما می توانید همان سبزی را به همان کیفیت و تازگی، از الوسبزی تهیه کنید و یک خورشت قرمه سبزی خوشمزه بار بگذارید.
ویژگی های سبزی قرمه سرخ شده الوسبزی
- سبزی قرمه سرخ شده در الوسبزی به روش کاملا خانگی سرخ می شود و طعم و بوی خانگی دارد.
- سبزی قرمه سرخ شده الوسبزی با بسته بندی کاملا بهداشتی و سالم برای مشتریان ارسال می شود.
در صورت تمایل به خرید سبزی قرمه سرخ شده از الوسبزی پیشنهاد می شود برای بار اول مقدار کم بخرید تا از کیفیت آن مطمئن شوید و برای دفعات بعدی مقدار بیشتری را سفارش دهید. در الوسبزی هر مقدار سبزی که بخواهید قابل سفارش است و اگر هم می خواهید سرخ کردن سبزی را خودتان انجام دهید، می توانید سبزی قرمه خام را طبق ترکیباتی که مدنظرتان است، سفارش دهید.
نتیجهگیری
فکر میکنم دورهی خرید و پاک کردن سبزی به مقدار زیاد خیلی وقته که به سر اومده و احتمالا شما هم سبزی قرمه خرد شده تازه تهیه میکنید و سرخ میکنید. بعضا هم حتی سرخ شده تهیه میکنید. بنابراین لازمه که خیلی دقت داشته باشید سبزی قرمه خرد شده تازهای که تهیه میکنید ترکیب مناسبی از سبزیهای اصلیش باشه. اگرم که سبزی قرمه سرخ شده خریداری میکنید. به میزان سرخ شدنش روغن مصرفیش و ترکیب سبزیهاش توجه کنید. یادتون باشه قرمه سبزی سرخ شدهای که تهیه میکنید به صرف اینکه رنگ تیرهای داره خوشمزه نیست. تازه اگرم خوشمزه باشه احتمالا سلامت نیست. نسبت خوب سرخ شدن سبزی اینطوریه که به ازای هر دو نیم کیلو سبزی به علاوه روغن یک کیلو سبزی قرمه سرخ شده داشته باشید.
پس خیلی دقت داشته باشید که علاوه بر هنر آشپزی به سلامت غذایی که مصرف میکنید دقت کنید.
به جرات و بدون اغراق میتون بگم بهترین سبزی قرمه خرد شده تازه و یا سبزی قرمه سرخ شده رو فقط و فقط در الو سبزی میتونید پیدا کنید. هم بهداشتی، هم خوش طعم و خوش عطر، هم سلامت.