مگه پیاز سرخ شده همون پیاز داغ خودمون نیست؟ راستش اینا تفاوتشون خیلی خیلی ریشهایه اگر براتون جالب شد در ادامه همراهمون باشید.
پیاز!!!
دقت کردید 90 درصد غذاهایی که درست میکنیم یکی از اصلیترین مواد اولیهاش پیاز؟! خب پیاز برای غذا با دو هدف استفاده میشه:
بوی زحم انواع گوشت رو میگیره
برای تزئین مورد استفاده قرار میگیره
بنابراین بسته به اینکه قرار پیاز کدوم بخش آشپزی رو تکمیل کنه نوع طبخش هم فرق میکنه.
پیاز داغ
پیاز داغ که گاهی با اسم پیاز سرخ شده کاراملی هم میشناسنش درستش اینه که برای گرفتن بوی زحم گوشت استفاده بشه حالا چرا؟؟
خود پیاز بوی تندی داره و این خاصیتش باعث میشه برای گرفتن بوی زحم انواع گوشتها از جمله گوشت گوسفند و گوساله و مرغ و ماهی مورد استفاده قرار بگیره تا مادامی که پیاز از حالت خامی به پختگی (نه سرخ شدگی!!) میرسه این خاصیت رو داره که بو و حتی گاهی طعم و مزه گوشت شما رو عوض کنه اما از وقتی که دیگه طلائی میشه تا بسوزه!!! دیگه تاثیری روی بو و طعم گوشت نداره. برای همین گاها گفته میشه برای طبخ گوشت ابتدا پیاز داغ درست کنید. تا حالا بهش دقت کرده بودید پیاز داغ !!! یعنی فقط داغش کن سرخ نهههههههههه. اگه بخوام از خصوصیات پیاز داغ براتون بگم، باید بگم که پیاز داغ اصولا:
باید ریز خرد بشه اصطلاحا نگینی
و در اثر پختن خمیری شکل بشه …
دیگه آمادست.
حالا بریم سراغ پیاز سرخ شده.
پیاز سرخ شده
حالا فلسفه پیاز سرخ شده چیه؟؟ پیاز وقتی سرخ میشه و حالت چیپسی پیدا میکنه به خاطر ظاهر زیباش و طعم شیرینش و اون حس خوشایند ترکیب تردی و نرمی (پیاز ترد در آش نرم) خیلی مورد استقبال قرار میگیره.تهیه پیاز داغ سرخ شده قلق خاصی داره که توی یه پست دیگه مفصلا در موردش حرف میزنیم ولی علی الحساب به همین توضیح تفاوت پیاز سرخ شده و پیاز داغ اکتفا میکنیم.
بریم که براتون یه کم درد و دل کنم ……..
طرز تهیه پیاز سرخ شده
نه قرار نیست اینجا از طرز تهیه پیاز سرخ شده بگم. یادتون نیست!!! قراره یه کم راجع به طرز تهیه پیاز سرخ شده براتون درد و دل کنم. راستش نمیدونم چرا اینجوری میشه ولی من قبل از اینکه تو الو سبزی شروع به کار کنم و طرز تهیه پیاز سرخ شده رو یادبگیرم همیشه وقتی میخواستم پیاز سرخ شده درست کنم یه داستانی همیشه تکرار میشد چه داستانی حالا؟ میومدم قشنگ پیازها رو خرد میکردم و روغن تو ماهی تابه میریختم و منتظر میشدم تا پیازها طلائی بشه اما…… باور کنید حداقل 20 دقیقه درحال هم زدن پیاز بودمو این پیازا حتی رنگشونم عوض نمیشد اما دقیقا تو همون لحظه که به این فکر میکردم که چقدر سرخ شدن پیاز زمانبره دقیقا همون یه لحظه که حواسم پرت میشد!! احتمالا میتونید حدس بزنید چه اتفاقی میافتاد؟ بهههله دقیقا پیازها سوخته بودن!!!!
مطمئنم داستان من از اونهایی که حتما برای شما هم اتفاق افتاده.
درسته که طرز تهیه پیاز سرخ شده مجلسی رو با تمام فوت وفنهاش براتون تو یه پست دیگه توضیح میدم ولی…… دردسرتون ندم تا حالا پیاز داغ و پیاز سرخ شدههای الو سبزی رو امتحان کردید؟؟؟ حررررررف نداره هم پیاز داغ که اصطلاحا بهش میگن پیاز نگینی داره هم پیاز سرخ شده مجلسی که بهش پیاز خلالی هم میگن کلی تو زمان آشپزیتون صرفه جویی میشه که حتما براتون آشپزی رو به یه تجربه لذتبخش تبدیل میکنه.